Selecteer een pagina

 

Insights Discovery
Laat mensen het allerbeste uit zichzelf halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Leer ze onderlinge verschillende waarderen en benutten en creëer een werkomgeving waar innovatie, creativiteit en productiviteit alle ruimte krijgen.

Hoe het werkt

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Wij sturen u graag een voorbeeldprofiel, neem daarvoor contact op via ons contactformulier.

Wat je kunt bereiken
Het succes van elke organisatie valt of staat bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie: teams werken effectiever samen, mensen geven beter leiding, reageren flexibeler op verandering en voelen zich sterker verbonden met de cultuur en waarden van je organisatie. Ook de interactie met klanten verbetert.

De kleurentaal van Insights Discovery is makkelijk te begrijpen en makkelijk te onthouden. Daardoor blijven mensen de taal dagelijks gebruiken.

Bekijk hier de video: Insights Discovery

Persoonlijke ontwikkeling

 STAP 1

De online vragenlijst

Door een online vragenlijst in te vullen, die uit 25 vragen die de deelnemer voorafgaand aan een workshop en/of coaching in eigen tijd en tempo invult.

 

STAP 2

Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel. Het profiel kan uit verschillende hoofdstukken bestaan.

 

STAP 3

Het begin van jouw ontwikkeling

Met het Insights Discovery profiel leggen we de basis voor het merendeel van onze ontwikkelprogramma’s. Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij zowel hun persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling.

Teamontwikkeling   

 Van zelfbewustzijn naar teambewustzijn

 

In veel van onze trainingen nemen we Insights Discovery mee als basis voor het begrijpen van onszelf en daarmee ook de afstemming en verbinding te maken met andere in het team. 

Waardering voor de ander en het verschil in type, gebruik maken de ander en zijn kwaliteiten maken de samenwerking in het team. 

Leiderschap 

STAP 1

Kennismaken met de Insights kleuren en de bijbehorende typeringen

Kennismaken met de typeringen kan op 2 manieren:

1. Door middel van een persoonlijk Inisghts Discovery profiel, waarbij je door middel van een online vragenlijst in te vullen, die uit 25 vragen bestaat. 

2. Door middel van een training waarin de theorie op interactieve wijze wordt aangeboden en de deelnemer op globaal niveau kennis maakt met zijn eigen voorkeursstijlen. 

 

STAP 2

Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel dat 1-op-1 of in groepsverband besproken en teruggekoppeld word. Het profiel geeft inzicht in hoe jouw kleurrijke voorkeuren tot uiting komen in je persoonlijke leiderschapsstijl.

 

STAP 3

Leidinggeven volgens de PACT-methode©